Известие

Collapse
No announcement yet.

Тампони за двигател 1.9JTDm

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тампони за двигател 1.9JTDm

Здравейте колеги,

Имам опасения, че имам нещо за смяна. Сипмтомите са ми, че на празен ход, двигателя предава към купето доста вибрации. Особено когато двигателя е студен, а когато загрее - вибрацията намалява значително.
    Единия вариант според мен е, това да е от тампоните на двигателя. За друг вариант не съм сигурен дали е възможно да е от дюзи...
    Когато я взех преди много години, майсторите смениха горната щанга, която свъзва двигателя с купето - може би ми сложиха нещо евтино. На последните прегледи на колата при други майстори ги питам как са тампоните и те казват, че май са за смяна.

Поразгледах подобните теми и общото мнение е, че трябва да се вземат оригинални.
    Миналата година бях питал в Ауто Италия и ето какво получих като информация:
    Десен тампон двигател – 236,76 лв с ДДС, на поръчка
    Ляв тампон двигател – 384,92 лв с ДДС, на поръчка
    Междинен – 210,18 лв с ДДС, на поръчка
    Тампон скорости – 232,97 лв с ДДС, на поръчка

Това са ужасно много пари...
    Има ли начин да се намерят оригинални, но на по-разумна цена?
    Алтернативите като Феби-билщайн толкова ли са зле? Уж са стабилен производител.

Бихте ли ме посъветвали към какво да се насоча?

Намираш си втора ръка...по-добър вариант май нямаш.
    Най-евтиния и най-разумен начин ,да си оправиш колата.Вече отделен е въпроса на какво ще попаднеш.
    Успех.
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Лятото сменях левия под акумолатора с уж Кортеко,направо заспа.Задния с ъс Сасик,изтъртях го няма и седмица и го махнах
      Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

Да взимаш оригинални няма смисъл. Аз бях в твоето положение направих тази грешка като си купих оригинални олекнах с доста добра сума и след 3 години и 130 000 км отново са за смяна. Сега съм със swag и е перфектна, но все пак си провери дюзите намерисва ми за някоя, че не е добре.

Comment

Първоначално публикувано от jv Покажи съобщение
          Здравейте колеги,

Имам опасения, че имам нещо за смяна. Сипмтомите са ми, че на празен ход, двигателя предава към купето доста вибрации. Особено когато двигателя е студен, а когато загрее - вибрацията намалява значително.
          Единия вариант според мен е, това да е от тампоните на двигателя. За друг вариант не съм сигурен дали е възможно да е от дюзи...
          Когато я взех преди много години, майсторите смениха горната щанга, която свъзва двигателя с купето - може би ми сложиха нещо евтино. На последните прегледи на колата при други майстори ги питам как са тампоните и те казват, че май са за смяна.

Поразгледах подобните теми и общото мнение е, че трябва да се вземат оригинални.
          Миналата година бях питал в Ауто Италия и ето какво получих като информация:
          Десен тампон двигател – 236,76 лв с ДДС, на поръчка
          Ляв тампон двигател – 384,92 лв с ДДС, на поръчка
          Междинен – 210,18 лв с ДДС, на поръчка
          Тампон скорости – 232,97 лв с ДДС, на поръчка

Това са ужасно много пари...
          Има ли начин да се намерят оригинални, но на по-разумна цена?
          Алтернативите като Феби-билщайн толкова ли са зле? Уж са стабилен производител.

Бихте ли ме посъветвали към какво да се насоча?
          Виж тук цените са по ниски !
          http://www.ricambi.alfisti.net/index.php
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
          sigpic

Comment

Аз мога също да ти помогна но искам номер на шаси

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
              Виж тук цените са по ниски !
              http://www.ricambi.alfisti.net/index.php
              Някой купувал ли си е части от тук? Ако да - доволен ли е?
              Оригинални ли са им частите (рикамби оригинали)?

Comment

Много са скъпи и с транспорта вече става извратено. Ако ти трябва нещо оригинално или пък не - драсни ми.
                www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Колега, какво стана с проблема с вибрациите. От какво се оказа?
                  ALFA ROMEO 146 1,9 JTD '00

Comment

Първоначално публикувано от Evgenibgr Покажи съобщение
                    Колега, какво стана с проблема с вибрациите. От какво се оказа?
                    От тампоните беше, колега.
                    Смених ги всичките и не можах да си я позная след това.
                    Но четох, че много хора се оплакват от повечето тампони и почти всичките ги намерих оригинални.

Comment

Малко не е по темата,но да питам.Над 120 когато е под товар,т.е. в баир се усеща една гадна вибрация,в допълнение съм забелязал че долният маркуч на радиатора се опира в компресора на климатика,а разстоянието е около сантиметър.Къде да търся проблема?
                      Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

Търси проблема във вътрешните карета - ако е само при натоварване и на 120, на 90% са те. Търси втора ръка с чашките, че и те се износват. Иначе може само трипода да смениш с нов, но е временно решение ако чашката е тръгнала.
                        '03 156 JTD 115 Sportwagon facelift
                        EGR off, cat off, remap, BMC inbox

Comment

Working...
                        X